Sestavine
-
80 dag Sladkor
-
Kozarec - steriliziranpo vaši oceni
-
1 kg Marelicemarelice morate razkoščičiti, jim odstraniti koščice
Navodila
Marelice operite, odstranite koščice in jih narežite na koščke. Dajte jih v primerno večjo posodo, v kateri jih boste kuhali in jih potresite s sladkorjem. Pustite jih za 24 ur ali pa čez noč.
Naslednji dan marelice na zmernem ognju ob stalnem mešanju kuhajte oziroma pustite vreti še 4-5 minut ali pa do 8 minut, nato posodo odstavite. Marmelado takoj zmešajte z ročnim mešalnikom in vlijte v sterilni kozarec, ki ste ga v pečici segreli na 100 stopinj.
Dobro ga zaprite in do roba poln kozarec pokrijte z brisačo in pustite, da se počasi ohladi.
Opomba k receptu:
Marelična marmelada je rahlo sladka, ni pregosta in je tudi brez brez umetnih dodatkov, zato ima pravi in naraven okus.
Ob pravilnem shranjevanju bo lahko zdržala najmanj 1 leto.