Sestavine
-
3× Mango
-
60 ml Voda
-
100 g Sladkor
-
3 žlice Limonin sok
-
Meta
Navodila
Zmešajte sladkor in vodo. Segrevajte na srednji temperaturi in občasno mešajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Odstavite z ognja in pustite, da se sirup ohladi na sobno temperaturo.
Na kocke narezan mango dajte v mešalnik. Dodajte ohlajeni sirup in limonin sok. Mešajte, dokler ne dobite gladke in kremaste mase.
Mango mešanico prelijte v plitvo posodo. Pokrijte jo in postavite v zamrzovalnik.
Po eni uri posodo vzemite iz zamrzovalnika in mešanico premešajte, da razbijete morebitne ledene kristale. To pomaga ustvariti bolj gladko teksturo. Posodo vrnite v zamrzovalnik.
Naslednje 3 ure mešanje ponavljajte vsakih 30 minut, dokler sorbet ne doseže želene konsistence.
Mangov sorbet z zajemalko razporedite v sklede. Po želji okrasite z lističi mete.
(Foto: freepik.com)