0 0
Mandljevi razpokanci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

150 g Mandlji blanširani
450 g Sladkor v prahu
2 žlici Kakav v prahu
100 g Temna čokolada
2 x Jajčni beljak
1 x Strok - Vanilija
1 žlička Mandljev ekstrakt

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mandljevi razpokanci

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 1 h
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 100 ºC.

Mandlje razporedite na pekač in jih 5 minut pražite v pečici. Vzemite jih ven in pustite, da se ohladijo.
Mandlje z 2 žlicama sladkorja v prahu dajte v kuhinjski robot in mešajte, dokler mandlji ne postanejo mleti kot zdrob. Ne zmeljite preveč, sicer bodo olja v oreščkih naredila zmes lepljivo.

V skledo presejte še 180 g sladkorja v prahu in kakav, nato pa vmešajte mlete mandlje.
Čokolado stopite v ponvi na nizki temperaturi, nato pa pustite, da se nekoliko ohladi.

V ločeni skledi z električnim mešalnikom stepajte beljake, dokler ne dobijo čvrstih vrhov. Vaniljev strok vzdolžno razpolovite, ga izluščite in dodajte semena k beljakom. Vmešajte mandljev izvleček.

Beljake nežno vmešajte v mandljevo zmes, nato pa vmešajte stopljeno čokolado. Pustite v skledi, pokrijte s folijo za živila in ohladite čez noč.
Naslednji dan segrejte pečico na 160 ºC in pekač obložite s peki papirjem, odpornim na maščobo. Testo vzemite iz hladilnika in ga 10 minut pustite na sobni temperaturi, da se zmehča.

Delovno površino posujte z malo sladkorja v prahu in testo z rokami razvaljajte v klobaso. Razrežite ga na približno 25 kosov in jih oblikujte v kroglice, vsaka s premerom približno 4 cm.

Na krožnik nasujte preostali sladkor v prahu. Vsako kroglico povaljajte v sladkorju in poskrbite, da bodo vse prekrite z debelo plastjo.
Položite jih na pekač, vsako kroglico rahlo zmečkajte, da bo debela 1 cm, med njimi pa pustite nekaj prostora.

Piškote pecite v pečici 18 do 20 minut ali dokler ne razpokajo.

Pustite jih 5 minut na pladnju, nato jih prestavite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Tajska enolončnica
Naprej
Pražen fižol po mehiško
Nazaj
Tajska enolončnica
Naprej
Pražen fižol po mehiško

Dodajte Komentar