Sestavine
-
500 g Puran
-
120 ml ovsena kaša
-
1× Jajce
-
1⁄2 žličke Dimljena sladka paprika
-
1⁄2 žličke Poper
-
1 žlička Sol
-
1 žlička Peteršilj
-
1 1⁄2 žličke Origano
-
1 1⁄2 žličke Česen v prahu
-
1 1⁄2 žličke Čebula v prahu
-
1⁄4 žličke Kumina
-
ščepec Začimbe
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C.
Vse sestavine dajte v skledo in jih nekaj minut gnetite z rokami, da se vse sestavine dobro povežejo.
Mešanico vlijte v rahlo naoljen pekač. Z rokami jo malo potolčemo, da bo videti kot zelo velika pleskavica.
Pecite jo 35 minut.
Meso narežite na tanke rezine in postrezite. Če želite bolj hrustljavo in pristno teksturo gyrosa, položite narezano meso na ponev in ga še za 5 minut postavite v pekač.
Po želji postrezite v pita kruhu ali s sezonsko zelenjavo in z rižem.
(Foto: Instagram/feedme_daily)