Sestavine
-
1 žlička Škrob
-
100 g Sladkor
-
2 žlici Brusnični žele
-
1 žlička Malinov sirup
-
2× Jajčni beljak
-
2 žlici Pomarančni sok
-
1 žlička Pomarančna lupina
-
130 g Rikota
-
160 g Maline
Navodila
Segrejte pečico na 150 °C. Obložite pekač s peki papirjem.
Stepite beljake, da dobite čvrst sneg in mu primešajte škrob, malinov sirup in postopoma dodajajte sladkor. Dobro premešajte, da dobite gladko maso.
Maso razdelite na pekač, da dobite 4 kroge. Postavite v pečico za 45 minut, da rahlo porjavijo in postanejo hrustljavi.
Segrejte brusnični žele s pomarančnim sokom in lupinico. Mešajte toliko časa, da se žele razmehča, nato pa ohladite.
Pečene beljakove tortice vzemite iz pečice in jih nadevajte z rikoto. Dodajte maline in po vrhu prelijte z želejem.
(Foto: pixabay.com)