0 0
Malinove rezine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
400 g Maskarpone
Maslo maslo za namastitev pekača
2 žlici Sladkor v prahu
12 Želatina lističi želatine
350 g Maline sveže ali zamrznje maline
190 g Sladkor
3 x Jajce
120 g Moka
2 žlički Krompirjev škrob
1 žlička Pecilni prašek

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Malinove rezine

LASTNOSTI:

    To pecivo je odlično v prav vseh letnih časih. Ko so hladnejši meseci si ga lahko privoščite ob skodelici toplega napitka, v toplejših mesecih pa se bo zraven prileglo nekaj hladnega in osvežilnega. Prileže se domač bezgov sok ali pa ledeni čaj.

    • 40 minut
    • Porcije 12
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Ubijte jajca v skledo in jih stepajte z 90 g sladkorja toliko časa, da bo nastala rahla in gosta, bledo rumena krema. Na vrh presejte mešanico moke, pecilnega praška in koruznega škroba ter na hitro vmešajte med stepena jajca z lopatko ali ročno metlico, da nastane rahlo, enotno testo brez grudic.

    Srednje velik pravokoten pekač namenjen za peciva (velikosti cca. 25 x 35 cm) rahlo namastite z maslom in obložite s papirjem za peko. Testo pretresite vanj in ga z lopatko enakomerno debelo razmažite po celotni površini, vrh dobro pogladite. Pecite v pečici pri 180 stopinjah Celzija in ga pecite 15 do 20 minut ali dokler ni na otip lepo prožno na dotik in dokler po vrhu ni zlato rjave obarvano. Pečen biskvit ohladite.

    Medtem ko se bo biskvit ohlajal, pripravite preostale sestavine. Mascarpone zmešajte s sladkorjem v prahu vse do gladkega. Maline in preostali sladkor zmiksajte s paličnim mešalnikom in po želji zmes precedite skozi drobno cedilo. Pripravite in raztopite želatino po navodilih na embalaži. Polovico je vmešajte z maskarponejevo kremo, drugo polovico pa z zmiksanimi malinami.

    Na ohlajen biskvit najprej nanesite mascarponejevo kremo in nato še z malinovim prelivom. Pecivo dajte v hladilnik, da se bo dobro ohladil, preliv in krema pa popolnoma strdila. Ko je pecivo pripravljeno, ga narežite na rezine, postrezite na krožnike in dober tek!

    (Foto: Pixabay)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Sladica iz zdroba in piškotov
    Naprej
    Bananini mafini
    Nazaj
    Sladica iz zdroba in piškotov
    Naprej
    Bananini mafini

    Dodajte Komentar