Sestavine
-
400 g Maskarpone
-
Maslomaslo za namastitev pekača
-
2 žlici Sladkor v prahu
-
12 Želatinalističi želatine
-
350 g Malinesveže ali zamrznje maline
-
190 g Sladkor
-
3 x Jajce
-
120 g Moka
-
2 žlički Krompirjev škrob
-
1 žlička Pecilni prašek
Navodila
Ubijte jajca v skledo in jih stepajte z 90 g sladkorja toliko časa, da bo nastala rahla in gosta, bledo rumena krema. Na vrh presejte mešanico moke, pecilnega praška in koruznega škroba ter na hitro vmešajte med stepena jajca z lopatko ali ročno metlico, da nastane rahlo, enotno testo brez grudic.
Srednje velik pravokoten pekač namenjen za peciva (velikosti cca. 25 x 35 cm) rahlo namastite z maslom in obložite s papirjem za peko. Testo pretresite vanj in ga z lopatko enakomerno debelo razmažite po celotni površini, vrh dobro pogladite. Pecite v pečici pri 180 stopinjah Celzija in ga pecite 15 do 20 minut ali dokler ni na otip lepo prožno na dotik in dokler po vrhu ni zlato rjave obarvano. Pečen biskvit ohladite.
Medtem ko se bo biskvit ohlajal, pripravite preostale sestavine. Mascarpone zmešajte s sladkorjem v prahu vse do gladkega. Maline in preostali sladkor zmiksajte s paličnim mešalnikom in po želji zmes precedite skozi drobno cedilo. Pripravite in raztopite želatino po navodilih na embalaži. Polovico je vmešajte z maskarponejevo kremo, drugo polovico pa z zmiksanimi malinami.
Na ohlajen biskvit najprej nanesite mascarponejevo kremo in nato še z malinovim prelivom. Pecivo dajte v hladilnik, da se bo dobro ohladil, preliv in krema pa popolnoma strdila. Ko je pecivo pripravljeno, ga narežite na rezine, postrezite na krožnike in dober tek!
(Foto: Pixabay)