Sestavine
-
220 g Maskarpone
-
5 žlic Sladkor
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
140 ml Voda
-
10 g Želatina
-
200 ml Smetana za stepanje
-
120 ml Malinova marmelada
-
2 žlici Sladko vino
-
170 g Plazma keksi
-
1 pest Maline
Navodila
V majhni posodi za mikrovalovno pečico zmešajte 80 ml vode in želatino. 30-60 sekund segrevajte v mikrovalovni pečici, dokler voda ne zavre in se želatina ne raztopi. Rahlo ohladite.
Medtem v veliki skledi zmešajte maskarpone, sladkor in vaniljo. Stepite do gladkega.
Mešanico želatine dodajte sirni mešanici in jo stepajte 1 minuto.
Dodajte stepeno smetano in stepajte še 1 minuto ter strgajte stranice posode.
Stepite marmelado, 60 ml vode in vino, dokler se dobro ne zmešajo. 2 žlici mešanice dajte na stran.
Na dno steklene posode za peko enakomerno razporedite 1/3 skodelice marmeladne mešanice.
Na dno položite polovico keksov in čez premažite polovico kremne mešanice. Čez posujte maline.
Na vrh položite preostale kekse, nato plast marmelade, nato plast mešanice kremnega sira.
Pokrijte in ohlajajte vsaj 2 uri.
Pred serviranjem posujte s preostalimi malinami in pokapajte z rezerviranima 2 žlicama marmelade.
(Foto: pexels.com)