Sestavine
-
Olje
-
Makova palačinka
-
2× Jajce
-
1 žlica Sladkor
-
130 g Moka
-
150 ml Mleko
-
3 žlice Mak
-
Nadev
-
140 g Maskarpone
-
3× Banana
-
1 žlica Med
-
1× Limona
Navodila
Zmešajte vse sestavine za palačinke, da dobite gladko tekočo maso. Postavite jo na hladno za 20 minut, ta čas pa pripravite nadev.
Olupite in narežite banane. Dodajte maskarpone med in dobro premešajte. Operite limono in nastrgajte tanke trakove lupine. Te prihranite za konec.
Na ponvi segrejte eno žlico olja in nanj vlijte po eno zajemalko mase za palačinke. Ponev obračajte in nagnite tako, da se masa razporedi po celotni površini ponve.
Palačinke popecite na obeh straneh. Ko so palačinke pečene, na njih položite nadev. Položite ga na sredino palačinke. po eno žlico. Palačinke nato zložite v mošnjiček in jih zatesnite z limoninimi trakovi, da se ne odpirajo.
Makove mošnjičke postrezite s stepeno smetano in jih po želji potresite z dodatnim makom.
(Foto: pixabay.com)