0 0
Makova potica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

500 g Moka
100 g Sladkor
20 g Kvas
Vaniljev sladkor
Jajce
100 ml Mleko
100 g Maslo
ščepec Sol
2 žlici Rum
Nadev
300 g Mak - mleti
200 ml Mleko
200 g Sladkor
100 g Maslo
Vaniljev sladkor
Rumenjak

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Makova potica

Kuhinja:
  • 2 uri
  • Lahko

Sestavine

  • Nadev

Navodila

Deli
  1. V skledo presejemo moko in vanjo naredimo jamico. V njej razdrobimo kvas in dodamo 1 žličko sladkorja ter malo mlačnega mleka. Pustimo, da kvas vzhaja (nekaj minut).
  2. Stopimo maslo in dodamo sladkor, vaniljev sladkor, 1 jajce, sol, po želji limonino lupino in rum ter premešamo.
  3. Vzhajan kvas dodamo k masleni zmesi in vse skupaj dobro premešamo ter dodamo moko in preostalo mleko. Zamesimo testo in ga pustimo na toplem 45 minut. 
  4. Medtem za nadev prepražimo mak, dodamo sladkor v prahu, mleko, maslo in vaniljev sladkor ter mešamo, dokler ne dobimo goste mase.
  5. Testo razvaljamo na pomokani površini in ga premažemo z nadevom. Potico zvijemo in jo položimo v namaščen pekač.
  6. Pečico segrejemo na 180 °C. Potico premažemo z rumenjakom in jo damo v ogreto pečico za 40 do 50 minut.

To je preprost recept za makovo potico. Uživajte v sladkanju!

(Foto: Instagram/rocknroll_kuhalnica)

Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Polpeti v gobovi omaki
Naprej
Puranji kroketi
Nazaj
Polpeti v gobovi omaki
Naprej
Puranji kroketi

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com