Sestavine
-
400 g Testenine
-
400 g Kozicekuhane
-
400 g Kuhano rakovo meso
-
1× Rumena paprika
-
1× Rdeča paprika
-
1× Rdeča čebula
-
1/2 skodelice Peteršilj
-
1/2 skodelice Sveža bazilika - listi
-
1/2 skodelice Koper
-
1/2 skodelice Olivno olje
-
1/4 skodelice Beli vinski kis
-
2 stroka Česen
-
Sol in poper
Navodila
Testenine skuhajte v skladu z navodili na embalaži. Testenine odcedite in sperite s hladno vodo, da se ohladijo.
V veliki skledi zmešajte kuhane kozice, rakovico, na kocke narezano papriko, rdečo čebulo in sesekljana sveža zelišča.
V skledo dodajte ohlajene testenine in vse skupaj premešajte.
V ločeni skledi zmešajte oljčno olje, beli vinski kis, sesekljan česen, sol in poper, da pripravite preliv.
S prelivom prelijte testeninsko solato in jo enakomerno premešajte.
Skledo pokrijte s plastično folijo in jo vsaj za eno uro postavite v hladilnik, da se okusi zlijejo.
Solato z morskimi sadeži postrezite hladno, po želji okrašeno z dodatnimi zelišči. Uživajte!
(Foto: freepik.com)