1 1
“Makaronflajš” (Makaronovo meso)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
400 g Makaroni
2 dl Voda
Sol po okusu
pol žličke Majaron suhi
Parmezan po okusu
Peteršilj po okusu
1 x Lovorjev list
2 žlici Paradižnikova mezga
2 x Strok - česen
0.5 kg Svinjsko meso pleče ali pa stegno
1 x Čebula
3 žlice Olje lahko tudi svinjska mast

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

“Makaronflajš” (Makaronovo meso)

Kuhinja:
  • 50 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Meso narežite na grižljaje, koščke in posolite. Čebulo in česen olupite in nasekljajte na majhne koščke.

V posodi segrejte olje ali mast in prepražite čebulo. Ko se začne čebula barvati, prepražite še meso med mešanjem.

Dodajte česen in premešajte, nato dodajte še vse ostale sestavine: paradižnikova mezga, pelati, majaron, lovor, voda. Premešajte, pokrijte in na šibkem ognju dušite vsaj pol ure, tako da se meso zmehča.

Proti koncu kuhanja zavrite še večji lonec osoljene vode in v njej skuhajte še makarone. Skuhajte jih skoraj do konca oziroma pazite, da so še čvrste na ugriz. Testenine odcedite in jih zmešajte z omako.

Kuhajte še eno minutko in po jed postrezite s parmezanom in sesekljanim peteršiljem.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Maroška zelenjavna juha
Naprej
Ričet s prekajenim mesom
Nazaj
Maroška zelenjavna juha
Naprej
Ričet s prekajenim mesom

Dodajte Komentar