Sestavine
-
Olivno olje
-
1/2 Čebula šalotka
-
1 strok Česen
-
50 g Ohrovt
-
4 x Jajca
-
200 g Kvinoja
-
100 g Mandljimleti
-
70 g Veganski sir
-
1 x Avokado
-
majhen šopek Drobnjak
Navodila
Pečico segrejte na 180 ºC.
Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki in jih namažite z oljem.
Šalotko olupite in drobno sesekljajte. Olupite in zdrobite česen, nato pa na drobno sesekljajte ohrovt.
V veliko skledo ubijte jajca, dodajte šalotko, česen, ohrovt, kvinojo in mandlje. Vmešajte še nariban veganski sir.
Dobro premešajte in začinite po okusu.
Mešanico enakomerno razporedite v posodice in pecite 20 do 25 minut.
Avokado razpolovite in odstranite koščke, nato izdolbite meso in ga pretlačite. Začinite. Drobno sesekljajte drobnjak.
Mafine postrezite s pretlačenim avokadom, drobnjakom in ščepcem črnega popra.
(Foto: pexels.com)