Sestavine
-
180 g Moka brez glutena
-
60 g Mandljev zdrob
-
100 g Sladkor
-
2 čajni žlički Pecilni prašek
-
1/2 čajne žličke Soda bikarbona
-
1/2 čajne žličke Sol
-
2× Jajce
-
120 ml Mleko
-
60 ml Olje
-
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
-
140 g Jagodičevje
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C in pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki.
V veliki skledi zmešajte brezglutensko moko, mandljev zdrob, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
V ločeni skledi stepite jajca, nato pa dodajte mleko, rastlinsko olje in izvleček vanilje.
Mokre sestavine vlijte v suhe sestavine in mešajte, dokler se ne povežejo. Dodajte jagodičevje.
Testo z žlico razporedite v skodelice za mafine, tako da vsako skodelico napolnite približno do 3/4.
Pecite 20-25 minut.
(Foto: pexels.com)