Sestavine
-
1 kg Meso za dušenje (govedina)
-
1 x Lovorjev list
-
2 žlici Moka
-
1/2 čajne žličke Mleta paprika
-
4 žlice Maščoba (maslo ali olje)
-
2 x Čebula
-
2 skodelici Kuhani paradižnik
-
malo Muškatni orešček
-
2 x Stebla zelena
-
4 x Klinček
Navodila
Meso narežite na precej majhne koščke, ga posujte z moko in položite v ponev, v katero ste dali maščobo. Po okusu dodajte sol in poper. Počasi kuhajte 40 minut in občasno premešajte. Prelijte z vrelo vodo in pustite vreti, dokler se meso ne zmehča.
Druge sestavine kuhajte 20 minut in dodajte eno skodelico vrele vode. Potresite skozi sito, začinite s soljo in poprom ter zgostite z moko. Za omako uporabimo juho, v kateri se je kuhalo meso. Meso položimo na krožnik in ga prelijemo z omako. Kuhano korenje, krompir in narezano papriko je treba položiti na meso in okoli njega, riž pa se lahko razporedi kot obroba.