Sestavine
-
250 g Testenine
-
35 g Maslo
-
35 g Moka
-
400 ml Mleko
-
130 g Sir
-
45 g Parmezan
-
Sol in poper
-
Peteršilj
-
Tartufi
-
2 žlici Olje tartufov
Navodila
V skladu z navodili na embalaži skuhajte makarone.
V ponvi na srednji temperaturi stopite maslo. Dodajte moko in jo neprekinjeno stepajte približno 2 minuti.
Postopoma vlijte mleko in nenehno stepajte, da ne nastanejo grudice. Mešanico kuhajte, dokler se ne zgosti in začne rahlo vreti. Ponev odstavite z ognja in dodajte nariban sir in parmezan. Mešajte, dokler se sira ne stopita in je omaka gladka.
Vmešajte tartufovo olje ter po okusu začinite s soljo in poprom. V sirovo omako dodajte kuhane makarone in mešajte, dokler se testenine dobro ne obložijo.
Makarone s tartufi prenesite v servirno posodo. Na vrhu okrasite z nasekljanim peteršiljem in rezinami svežih črnih tartufov.
(Foto: freepik.com)