Sestavine
-
1½ skodelice Makaroni1 skodelica = 240 ml
-
2 žlici Maslo
-
2 žlici Moka
-
400 ml Mleko
-
1 skodelica Nariban sir
-
2× Jajce
-
1 skodelica Drobtine panko
Navodila
Makarone skuhajte v skladu z navodili na embalaži. Pekač obložite s peki papirjem.
V ponvi na srednji temperaturi stopite maslo. Dodajte moko in jo med kuhanjem približno minuto stepajte. Počasi dolivajte mleko in mešajte, dokler se omaka ne zgosti.
Omaki dodajte nariban sir ter jo začinite s soljo in poprom. Mešajte, dokler se sir ne stopi, nato pa dodajte kuhane testenine in premešajte.
Testenine nadevajte v obložen pekač in jih postavite v hladilnik, da se strdijo. Ko se testenine strdijo, jih narežite na kocke in povaljajte v moki, razžvrkljanem jajcu in drobtinah.
Krokete ocvrite v ponvi, da postanejo zlato rjavi in hrustljavi, nato jih odcedite na papirnati brisači. Postrezite še vroče in hrustljave z omakami po želji. Dober tek!
(Foto: instagram/royalstacksau)