Sestavine
-
180 g Kozice
-
4 fileti Losos
-
3 x Spomladanska čebula
-
1 x Limona
-
Koriander
-
60 g Majoneza
-
4 žličke Čilijeva omaka
-
Solata
-
1 x Kumara
-
1 žlica Olivno olje
-
4 x Žemljice za burgerje
Navodila
Polovico kozic, polovico lososa, spomladansko čebulo, limonino lupinico in polovico koriandra na kratko zmešajte v kuhinjskem robotu, da nastane groba pasta. Prelijte v skledo, vmešajte preostale kozice in lososa, dobro začinite in oblikujte štiri pleskavice. Hladite 10 minut.
V manjši skledi zmešajte majonezo in čilijevo omako, ju začinite in dodajte nekaj limoninega soka po okusu. Solato zmešajte s kumarami, prelijte z malo preostalega limoninega soka in 1 žličko olivnega olja.
V veliki ponvi segrejte preostalo olje in burgerje na vsaki strani pecite 3-4 minute oziroma dokler ne dobijo lepe skorjice, riba pa je pečena. Postrezite s solato ob strani ali po želji v popečenih hlebčkih za burgerje in z dobrim kančkom pikantne majoneze.
(Foto: Pixabay)