Sestavine
-
Palačinke
-
200 g Moka
-
2× Jajce
-
340 ml Mleko
-
ščepec Sol
-
Olje
-
Lososov nadev
-
120 g Dimljeni losos
-
130 g Sirni namaz
-
1× Mlada čebula
-
1× Paprika
-
50 g Kisla smetana
-
Sol in poper
Navodila
Zmešajte mleko, jajca in sol. Postopoma dodajajte moko in dobro premešajte, da dobite gladko maso za palačinke. Maso postavite v hladilnik za 15 minut.
Za nadev boste zmešali sirni namaz in kislo smetano. Dodajte sesekljano čebulo in papriko ter natrganega lososa. Vse skupaj premešajte in začinite po okusu.
Segrejte žlico olja na ponvi in vlijte eno zajemalko testa za palačinke. Ponev obračajte, da se masa razporedi po celotni površini. Palačinke obračajte z lopatko in jih popecite na obeh straneh.
Palačinke namažite z lososovim nadevom in jih zvijte. Postrezite ob zeleni solati.
(Foto: pixabay.com)