Sestavine
-
2 žlici Sojina omaka
-
2 žlici Riževo vino
-
1 žlička Sladkor v prahu
-
1 žlička Ingver
-
2× Čebula šalotka
-
4 fileji Losos
-
2 skodelici Belo zeljenaribano
-
Koriander
-
Sezamovo seme
-
Limona
-
Wasabi majoneza
-
120 g Majoneza
-
2 žlicki Wasabi pasta
-
1/2 Limeta
Navodila
V manjšo skledo dajte sojino omako, mirin, sladkor in nariban ingver. Stepajte, dokler se sladkor ne raztopi.
Za pripravo majoneze wasabi zmešajte vse sestavine.
Na 8 predhodno namočenih bambusovih nabodal izmenično nataknite šalotko in lososa.
Belo zelje razporedite na servirni krožnik. Potresite s koriandrom, sezamovimi semeni in z dodatno šalotko.
Na srednje visoki temperaturi segrejte ponev. Poškropite jo z oljem. V ponev dodajte nabodala. Premažite jih z delom mešanice sojine omake in pecite 30 sekund. Obrnite in premažite s preostalo sojino mešanico. Pecite nadaljnjih 30 sekund ali dokler se ne skuhajo po vašem okusu. Nabodala prenesite na krožnik.
V ponev vlijte preostalo mešanico sojine omake. Kuhajte 30 sekund. Omako pokapajte po nabodalih. Postrezite z wasabi majonezo in limoninimi rezinami.
(Foto: pexels.com)