Sestavine
-
2 žlici Rjavi sladkor
-
1 žlica Dijonska gorčica
-
1 žlica Med
-
ščepec Morska sol
-
ščepec Mleti črni poper
-
1 žlička Mleta paprika
-
4 fileji Lososs kožo
Navodila
Obložite pekač s folijo in ga postavite na stran.
V skledi zmešajte rjavi sladkor, gorčico, med, sol, črni poper in papriko.
Če radi jeste kožo lososa, jo osušite s papirnatimi brisačami.
Fileje položite s kožo navzdol in s presledki med posameznimi fileji na pripravljen pekač.
Fileje prelijte z glazuro in poskrbite, da bo v celoti prekrila vrhove. S hrbtno stranjo žlice jo razporedite.
Pecite, dokler se vrhovi ne obarvajo zlato rjavo in na nekaterih mestih ne postanejo hrustljavi.
Lososa z lopatico prenesite na krožnike in ga postrezite toplega.
(Foto: pexels.com)