Sestavine
-
4 fileji Losos
-
1 žlička Koriander
-
1 žlička Kumina
-
1 žlička Dimljena sladka paprika
-
ščepec Kurkuma
-
ščepec Muškatni orešček
-
ščepec Kajenski poper
-
1 žlica Olivno olje
-
Sol in poper
-
Jogurtova omaka
-
100 ml Grški jogurt
-
2 žlici Zgoščena smetana
-
1 strok Česen
-
ščepec Limonina lupina
-
1 žlička Limonin sok
-
2 žlički Koriander
Navodila
V skledi zmešajte koriander, kumino, papriko, kurkumo, muškatni orešček in kajenski poper.
V ponvi brez prijema segrejte oljčno olje na srednje visoki temperaturi. Obe strani lososa začinite s soljo in poprom, nato pa obe strani potresite z mešanico začimb.
Lososa v ponvi pecite približno 4 minute na vsaki strani.
V manjši skledi zmešajte jogurt, smetano, lupinico, sok, sesekljan česen in koriander ter rahlo začinite s soljo in poprom. Med pripravo lososa pustite počivati na sobni temperaturi. Lososa prelijte z jogurtovo omako in okrasite s koriandrom. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)