Sestavine
-
Limonin sokza lososa, po okusu
-
Solza lososa, po okusu
-
50 g Nariban sirza losos
-
300 g Lososlososov file
-
Solza njoke, po okusu
-
Njoki
-
Paradižnikov pestoza njoke, po okusu
Navodila
File lososa prepolovite na pol. Oba dela rahlo posolite in pokapajte z nekoliko limoninega soka. Fileja pecite približno 3 minute na eni strani, nato ju obrnite in pecite 3 minute še na drugi strani.
Medtem naribajte še sir. Pečena fileja potresite z naribanim sirom in poskrbite, da se bo čim bolj oprijel lososa.
Čim več sira bo na filejih, veliko boljši bo vaš končni rezultat. Nato fileja položite v pekač in pecite pri temperaturi 250°C z gretjem zgoraj, da bosta fileja zlato rjave barve. Njoke lahko postrežete kot prilogo. Skuhajte v osoljenem kropu po navodilih na embalaži, jih odcedite in povaljate s paradižnikovem pestu.
Dober tek!
(Foto: Getty Images)