Sestavine
-
4 fileji Losos
-
1 skodelica Pistacije
-
2 žlici Med
-
2 žlici Dijonska gorčica
-
2 žlički Olivno olje
-
5 žlic Drobtine
-
5 žlic Parmezan
-
1 žlica Peteršilj
-
1 žlička Limonina lupina
-
Sol in poper
Navodila
Segrejte pečico na 200 °C. Pekač obložite s peki papirjem.
V skledi zmešajte drobno sesekljane pistacije, drobtine, nariban parmezan, peteršilj, limonino lupinico, sol in poper.
V ločeni majhni skledi zmešajte dijonsko gorčico in med.
Vsak lososov file premažite z mešanico dijonske gorčice in medu ter poskrbite, da so dobro prekriti. Nato premazano stran vsakega fileja povaljajte v mešanici pistacij.
Lososove zrezke s pistacijami položite na pripravljen pekač. Pokapajte jih z oljčnim oljem.
Pekač postavite v pečico in pecite približno 15 minut ali dokler ne doseže želene stopnje zapečenosti.
Lososa s pistacijami postrezite s pečeno zelenjavo. Dober tek!
(Foto: freepik.com)