Sestavine
-
Olivno oljepo okusu
-
1 x Losos
-
Solpo okusu
-
Poperpo okusu
-
ŠE SESTAVINE ZA SOLATO
-
Oliveolive polnjene s papriko, po okusu
-
Koromačpo okusu
-
Mlada čebulapo okusu
-
Limonina lupinapo okusu
-
Olivno oljepo okusu
Navodila
Koromaču odrežite debela, zelena stebla. Prerežite gomolj na pol in to po dolžini. V majhnem kozarcu zavrite vodo in jo rahlo solite. Koromač blanširajte in ga takoj potopite v ledeno kopel. Koromač potegnite iz vode, odstranite korenski konec in gomolj narežite na tanke trakove.
V veliki skledi zmešamo sestavine za solato in jih dobro premešajte. Medtem specite lososa in solato solato odstavite, da se okusi dobro razvijejo.
Pripravite žar za visoko direktno vročino.
Lososove kotlete premažite z oljem ter jih začinite s soljo in poprom.
Lososa na žaru preložimo na krožnik in okrasimo s solato.
Specite losos na rešetki in ko bo pečen, ga dajte na krožnik in obložite s solato.
(Foto: Getty Images)