Sestavine
-
200 g losos file
-
po okusu Sol
-
po okusu Črni poper
-
2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
-
3 žlice Stopljeno maslo
-
1x Strok - česen
-
3x Mlad krompir
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C
Peki papir prepognite na pol in ga odprite.
Na eno polovico peki papirja razporedite narezan krompir.
V manjši skledi zmešajte maslo, česen in peteršilj. Polovico mešanice česnovega masla pokapajte po krompirju. Začinite s soljo in poprom.
Na krompir položite lososa in ga prelijte s preostalim česnovim maslom.
Začinite s soljo in poprom.
Peki papir prepognite čez lososa in ga na robovih zvijete skupaj, tako da ga prepognete čez sebe.
Pecite 30 minut ali dokler notranja temperatura lososa ne doseže 63˚C.