0 0
Losos na terijaki posteljici

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 fileji Losos
50 ml Sojina omaka
50 ml Riževo vino
1 žlica Rjavi sladkor
1 žlica Med
2 stroka Česen
1 žlička Ingver svež, nariban
1 žlica Sezamovo olje
1 žlica Koruzni škrob
2 žlici Voda
Sezamova semena

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Losos na terijaki posteljici

Kuhinja:

Losos v teriyaki glazuri je priljubljena japonska jed po vsem svetu!

  • 1 ura
  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zmešajte sojino omako, riževo vino, rjavi sladkor, med, sesekljan česen, nariban ingver in sezamovo olje. Dobro premešajte, da se sladkor raztopi.

Lososa položite v plitvo posodo in ga prelijte z marinado. Poskrbite, da so prekrite vse strani. Lososa marinirajte v hladilniku vsaj 30 minut, za intenzivnejši okus pa lahko tudi čez noč.

Pečico segrejte na 190 °C. Pekač obložite z aluminijasto folijo in ga rahlo namastite.

Lososove fileje vzemite iz marinade in jih položite na pripravljen pekač s kožo navzdol. Marinado shranite za poznejšo uporabo.

Lososa pecite približno 15 minut, odvisno od debeline filetov. Ravno prav pečen je takrat, ko se z vilicami zlahka lušči.

Medtem ko se losos peče, prenesite rezervirano marinado v manjšo posodo. V ločeni posodi zmešajte koruzni škrob z vodo, da nastane kaša. Kašo iz koruznega škroba dodajte v ponev in jo stepajte, da se dobro poveže.

Ponev postavite na srednjo temperaturo in marinado zavrite. Kuhajte 3 minute oziroma dokler se omaka ne zgosti. Odstavite z ognja.

Ko je losos pečen, ga vzemite iz pečice in zgoščeno omako teriyaki premažite po vrhu vsakega fileja. Lososa za okras potresite s sezamovimi semeni in narezano zeleno čebulo.

Lososa na terijaki posteljici takoj postrezite s parjenim rižem ali z najljubšo prilogo.

Uživajte v slastnem lososu na teriyaki posteljici!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sipina priloga
Naprej
Prosena kaša s pečenimi slivami
Nazaj
Sipina priloga
Naprej
Prosena kaša s pečenimi slivami

Dodajte Komentar