Sestavine
-
3/4 skodelice Mleko
-
4 žličke Limonin sok
-
2 x Beljak
-
2 x Limonaolupljeni
-
1 ½ čajne žličke Vaniljev ekstrakt
-
1 skodelica Moka brez glutena
-
¾ skodelice Sladkor
-
2 žlički Pecilni prašek
-
ščepec Sol
Navodila
Pečico segrejte na 175 stopinj C. 12 modelčkov za mafine obložite s papirnatimi vložki.
V skledi stepite mleko in limonin sok. V mlečno zmes vmešajte rastlinsko olje, beljake, limonino lupinico in vaniljev ekstrakt.
V veliki skledi zmešajte moko za peko brez glutena, sladkor, pecilni prašek in sol. Mešanico mleka dodajte mešanici moke in z električnim mešalnikom stepajte, dokler se testo dobro ne premeša, približno 2 minuti. Testo z žlico razporedite po obloženih skodelicah, da bodo približno do 3/4 polne.
Pecite v ogreti pečici, dokler se vrhovi ne obarvajo svetlo zlato rjavo, 18 do 20 minut.
(Foto: pexels.com)