0 0
Limonine miške

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Skuta
Jajčni rumenjak
1 skodelica Sladkor v prahu
2 žlički Limonina lupina
2/3 skodelice Limonin sok
ščepec Sol
120 g Maslo
Miške
Olje za cvrtje
1 skodelica Moka
1 žlica Pecilni prašek
1 žlica Sol
Jajce
1/4 skodelice Sladkor v prahu
500 g Rikota
2 žlici Limonina lupina
1/2 žličke Vaniljev ekstrakt

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Limonine miške

  • 1 ura
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

  • Skuta

  • Miške

Navodila

Deli

Skuta: Med nenehnim mešanjem kuhajte na nizki temperaturi 10 minut oziroma dokler se zmes ne zgosti. odstavite z ognja. Dodajte maslo in mešajte, dokler se ne stopi. Takoj precedite skozi cedilo. Površino skute prekrijte s plastično folijo. Na sobni temperaturi naj stoji 10 minut. V hladilniku naj počiva 4 ure ali dokler se ne ohladi in zgosti.

Miške: V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Presejte moko, pecilni prašek in sol.

Jajca in sladkor v prahu stepajte, dokler se ne združita. Dodajte rikoto, limonino lupinico in vaniljo. Mešajte, dokler zmes ni gladka in dobro združena. Dodajte mešanico moke. Mešajte, dokler ne postane gladka.

V vroče olje kanite 1 ravno žlico testa. Ob občasnem obračanju kuhajte 2 do 3 minute ali dokler se ne zlato obarvajo po vsej površini. Odcedite na pladnju, obloženem s papirnato brisačo. Ponovite s preostalim testom. Miške položite na krožnik za serviranje. Posujte jih s sladkorjem v prahu in postrezite z limonino skuto.

(Foto: unsplash.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sirov fondi
Naprej
Solata z mandarino
Nazaj
Sirov fondi
Naprej
Solata z mandarino

Dodajte Komentar