Sestavine
-
Skuta
-
8× Jajčni rumenjak
-
1 skodelica Sladkor v prahu
-
2 žlički Limonina lupina
-
2/3 skodelice Limonin sok
-
ščepec Sol
-
120 g Maslo
-
Miške
-
Oljeza cvrtje
-
1 skodelica Moka
-
1 žlica Pecilni prašek
-
1 žlica Sol
-
4× Jajce
-
1/4 skodelice Sladkor v prahu
-
500 g Rikota
-
2 žlici Limonina lupina
-
1/2 žličke Vaniljev ekstrakt
Navodila
Skuta: Med nenehnim mešanjem kuhajte na nizki temperaturi 10 minut oziroma dokler se zmes ne zgosti. odstavite z ognja. Dodajte maslo in mešajte, dokler se ne stopi. Takoj precedite skozi cedilo. Površino skute prekrijte s plastično folijo. Na sobni temperaturi naj stoji 10 minut. V hladilniku naj počiva 4 ure ali dokler se ne ohladi in zgosti.
Miške: V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Presejte moko, pecilni prašek in sol.
Jajca in sladkor v prahu stepajte, dokler se ne združita. Dodajte rikoto, limonino lupinico in vaniljo. Mešajte, dokler zmes ni gladka in dobro združena. Dodajte mešanico moke. Mešajte, dokler ne postane gladka.
V vroče olje kanite 1 ravno žlico testa. Ob občasnem obračanju kuhajte 2 do 3 minute ali dokler se ne zlato obarvajo po vsej površini. Odcedite na pladnju, obloženem s papirnato brisačo. Ponovite s preostalim testom. Miške položite na krožnik za serviranje. Posujte jih s sladkorjem v prahu in postrezite z limonino skuto.
(Foto: unsplash.com)