Sestavine
-
160 g Sladkor v prahu
-
150 g Maslo
-
1 žlica Limonina lupina
-
2× Jajce
-
220 g Moka
-
120 ml Mleko
-
35 g Krema v prahu
-
60 ml Limonin sok
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Rahlo namastite pekač za kruh in ga obložite s papirjem za peko, tako da bo papir segal čez dve daljši stranici.
V skledi stepite sladkor, maslo in limonino lupinico, dokler ne postanejo bledi in kremasti. Dodajte jajci in dobro stepite.
V masleno zmes izmenično vmešajte moko in mleko, dokler se ne združita. Vmešajte kremo v prahu in limonin sok, dokler se ne združita.
Maso prenesite v pripravljen pekač in zgladite površino. Pecite 45-50 minut.
Limonin kruh narežite na rezine in postrezite z dodatnim maslom.
(Foto: pexels.com)