0 0
Lignji na žaru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

500 g Lignji
1/4 skodelice Olivno olje
Limona
1 čajna žlička Origano
Sol in poper
3 stroki Česen

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lignji na žaru

Uživajte v nežnih in aromatičnih lignjih na žaru!

  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Izperite lignje pod hladno tekočo vodo in jih osušite s papirnatimi brisačami.

V manjši posodi zmešajte oljčno olje, sesekljan česen, limonin sok, origano, sol in poper, da pripravite marinado. Kalamare položite v veliko vrečko z zadrgo in jih prelijte z marinado. Vrečko zaprite in jo pretresite, da se lignji enakomerno obložijo.

Kalamare shranite v hladilnik za najmanj 30 minut ali do 4 ure, da bodo kar se da okusni.

Žar ali ponev za peko na žaru segrejte na visoko temperaturo. Kalamare odstranite iz marinade in jih pecite na žaru 2 do 3 minute na vsaki strani, oziroma dokler niso rahlo ožgani in pečeni.

Kalamare prenesite na krožnik in jih postrezite vroče, po želji okrašene s koščki limone in svežimi zelišči.

(Foto: Instagram/chefzuza)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hobotnica na žaru
Naprej
Hobotnica v omaki
Nazaj
Hobotnica na žaru
Naprej
Hobotnica v omaki

Dodajte Komentar