Sestavine
-
500 g Lignji
-
1/4 skodelice Olivno olje
-
1× Limona
-
1 čajna žlička Origano
-
Sol in poper
-
3 stroki Česen
Navodila
Izperite lignje pod hladno tekočo vodo in jih osušite s papirnatimi brisačami.
V manjši posodi zmešajte oljčno olje, sesekljan česen, limonin sok, origano, sol in poper, da pripravite marinado. Kalamare položite v veliko vrečko z zadrgo in jih prelijte z marinado. Vrečko zaprite in jo pretresite, da se lignji enakomerno obložijo.
Kalamare shranite v hladilnik za najmanj 30 minut ali do 4 ure, da bodo kar se da okusni.
Žar ali ponev za peko na žaru segrejte na visoko temperaturo. Kalamare odstranite iz marinade in jih pecite na žaru 2 do 3 minute na vsaki strani, oziroma dokler niso rahlo ožgani in pečeni.
Kalamare prenesite na krožnik in jih postrezite vroče, po želji okrašene s koščki limone in svežimi zelišči.
(Foto: Instagram/chefzuza)