Sestavine
-
1,5 kg Svinjska rebrca
-
4 žlice Čilijeva omaka
-
3 žlice Med
-
1 žlica Gorčica
-
1/2 žličke Čili v prahu
-
4 žlice Jabolčni kis
-
4 žlice Sojina omaka
-
6 žlic Kečap
-
3 žlice Olje
Navodila
Rebra položite v lonec in jih prelijte s hladno vodo. Zavrite in nato 25 minut rahlo kuhajte, pri tem pa odstranite maščobo, ki počasi priplava na površje. Odcedite.
Obložite pekač s peki papirjem. Segrejte pečico na 200 °C.
Zmešajte sladko čilijevo omako, med, kis, sojino omako, kečap, gorčico, olje in zdrobljene čilije, če jih uporabljate. Z njo prelijte rebrca in jih premešajte, da se dobro obložijo, ter jih enakomerno porazdelite po pekaču.
Rebrca pecite 30 minut, pri čemer jih vmes obrnite in vsakih 10 minut premažite z omako. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)