Sestavine
-
1 skodelica Zelena leča
-
800 ml Vroča voda
-
1× Rdeča paprika
-
1× Kumara
-
1/2 Rdeča čebula
-
2 žlici Peteršilj
-
2 žlički Koriander
-
3 žlice Sir feta
-
Preliv
-
50 ml Olivno olje
-
3 žlice Limonin sok
-
1 žlica Med
-
1 žlička Dijonska gorčica
-
1 strok Česen
-
Sol
Navodila
Lečo in vodo prelijte v veliko posodo. Vodo zavrite, nato pa temperaturo zmanjšajte na srednje nizko in kuhajte, dokler leča ne postane mehka, približno 20 minut.
Lečo odcedite in jo ohladite pod hladno vodo.
Medtem ko se leča kuha, pripravite preliv. V manjši skledi zmešajte oljčno olje, limonin sok, med, dijonsko gorčico, sesekljan česen in sol po okusu.
Rdečo papriko popecite, dokler ni z vseh strani dobro zoglenela. Ko se dovolj ohladi, jo narežite na koščke.
Za pripravo solate v veliki skledi nežno zmešajte ohlajeno lečo, ohlajeno papriko, narezano kumaro, rdečo čebulo, sesekljan peteršilj, koriander, zdrobljeno feto in preliv.
Lahko postrežete takoj ali pa jo postavite v hladilnik za pol ure in postrežete hladno. Dober tek!
(Foto: freepik.com)