0 0
Lečina solata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 skodelica Zelena leča
800 ml Vroča voda
Rdeča paprika
Kumara
1/2 Rdeča čebula
2 žlici Peteršilj
2 žlički Koriander
3 žlice Sir feta
Preliv
50 ml Olivno olje
3 žlice Limonin sok
1 žlica Med
1 žlička Dijonska gorčica
1 strok Česen
Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lečina solata

  • 40 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

  • Preliv

Navodila

Deli

Lečo in vodo prelijte v veliko posodo. Vodo zavrite, nato pa temperaturo zmanjšajte na srednje nizko in kuhajte, dokler leča ne postane mehka, približno 20 minut.

Lečo odcedite in jo ohladite pod hladno vodo.

Medtem ko se leča kuha, pripravite preliv. V manjši skledi zmešajte oljčno olje, limonin sok, med, dijonsko gorčico, sesekljan česen in sol po okusu.

Rdečo papriko popecite, dokler ni z vseh strani dobro zoglenela. Ko se dovolj ohladi, jo narežite na koščke.

Za pripravo solate v veliki skledi nežno zmešajte ohlajeno lečo, ohlajeno papriko, narezano kumaro, rdečo čebulo, sesekljan peteršilj, koriander, zdrobljeno feto in preliv.

Lahko postrežete takoj ali pa jo postavite v hladilnik za pol ure in postrežete hladno. Dober tek!

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mehiška juha
Naprej
Ohrovtova solata
Nazaj
Mehiška juha
Naprej
Ohrovtova solata

Dodajte Komentar