Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
1 x Čebula
-
140 g Panceta
-
1 žlička Mleta kumina
-
1/2 žličke Kurkuma
-
2 stroka Česen
-
1 x Čili
-
2 x Jušna kocka
-
250 g Rdeča leča
-
1 x Korenje
Navodila
V veliki ponvi segrejte oljčno olje, dodajte čebulo, 1 kos pancete in korenček. Na nizki do srednji temperaturi kuhajte 10 minut, dokler se čebula ne zmehča.
Dodajte kumino, kurkumo, česen in čili ter kuhajte še 2 minuti, da se sprostijo arome.
Prilijte 1,25 litra vrele vode, zdrobite kocke juhe in dodajte lečo. Zavrite in kuhajte 20 minut ter občasno premešajte, da se leča ne prijema.
Medtem v manjši ponvi približno 10 minut pražite preostalo panceto, da postane hrustljava. Olja vam ni treba dodajati, saj ga bo dovolj iz pancete.
Juho postrezite s posipom hrustljave pancete.
(Foto: pexels.com)