0 0
Lečina enolončnica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 žlica Olivno olje
Čebula
Korenje
2 stebli Zelena
3 stroki Česen
1 čajna žlička Kumina
1 čajna žlička Mleta rdeča paprika
1 čajna žlička Koriander
1/2 čajne žličke Kurkuma
1/4 čajne žličke Kajenski poper
1 skodelica Rdeča leča
4 skodelice Zelenjavna juha
1 pločevinka Konzerviran paradižnik
Lovorjev list
Sol in poper
1/2 Limona
Peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lečina enolončnica

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 40 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte narezano čebulo, korenje in zeleno ter med občasnim mešanjem kuhajte približno 5 minut, dokler se ne zmehčajo.

Dodajte česen, kumino, koriander, papriko, kurkumo in kajenski poper ter med nenehnim mešanjem kuhajte 1 minuto.

Dodajte lečo, zelenjavno juho, na kocke narezan paradižnik s sokom, lovorov list, sol in poper. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in delno pokrito kuhajte, dokler se leča ne zmehča, približno 25 minut.

Odstranite lovorjev list in vmešajte limonin sok. Poskusite in po potrebi prilagodite začimbe. Juho nalijte v sklede in jo okrasite s peteršiljem ali koriandrom. Postrezite vroče s kosom kruha.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Tartufovo maslo
Naprej
Avokadov pesto
Nazaj
Tartufovo maslo
Naprej
Avokadov pesto

Dodajte Komentar