Sestavine
-
200 g Zelena leča
-
300 g Fižol
-
1× Čebula
-
200 g Paradižnikova mezga
-
1 žlička Paprika v prahu
-
ščepec Majaron
-
Sol in poper
-
1/2 žličke Česen v prahu
-
Olivno olje
-
1 žlička Peteršilj
Navodila
Čez noč namočite fižol in lečo ter ju skuhajte.
Segrejte pečico na 200 °C in namastite pekač.
Sesekljajte čebulo in jo popražite na olju. Dodajte vse začimbe in kuhano lečo ter fižol. Dobro premešajte, nato pa zalijte s paradižnikovo mezgo.
Fižolovo mešanico stresite v pekač in ga postavite v pečico. Pecite 30 minut, nato pa premešajte in zvišajte temperaturo na 210 °C in pecite še 15 minut, oziroma toliko časa, da prebranec dobi skorjico.
Lečin prebranec posujte s sesekljanim peteršiljem in ga postrezite ob pire krompirju. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)