0 0
Lečin prebranec

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

200 g Zelena leča
300 g Fižol
Čebula
200 g Paradižnikova mezga
1 žlička Paprika v prahu
ščepec Majaron
Sol in poper
1/2 žličke Česen v prahu
Olivno olje
1 žlička Peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lečin prebranec

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Čez noč namočite fižol in lečo ter ju skuhajte.

Segrejte pečico na 200 °C in namastite pekač.

Sesekljajte čebulo in jo popražite na olju. Dodajte vse začimbe in kuhano lečo ter fižol. Dobro premešajte, nato pa zalijte s paradižnikovo mezgo.

Fižolovo mešanico stresite v pekač in ga postavite v pečico. Pecite 30 minut, nato pa premešajte in zvišajte temperaturo na 210 °C in pecite še 15 minut, oziroma toliko časa, da prebranec dobi skorjico.

Lečin prebranec posujte s sesekljanim peteršiljem in ga postrezite ob pire krompirju. Dober tek!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sendvič z mesnimi kroglicami
Naprej
Korenčkova marmelada
Nazaj
Sendvič z mesnimi kroglicami
Naprej
Korenčkova marmelada