Sestavine
-
3 žlice Olivno olje
-
2 x Čebula
-
3 x Korenje
-
3 stebla Stebelna zelena
-
3 stroki Česen
-
500 g Rdeča lečaposušena
-
800 g Konzerviran paradižnik
-
2 žlici Paradižnikov pire
-
Origano
-
Lovor
-
1 l Zelenjavna juha
-
500 g Testenine
Navodila
V ponvi segrejte olje in dodajte čebulo, korenje, zeleno in česen. Rahlo kuhajte 20 minut, da se vse zmehča. Vmešajte lečo, sesekljan paradižnik, paradižnikovo mezgo, zelišča in juho. Kuhajte na nizki temperaturi, nato pa kuhajte 40-50 minut, da se leča zmehča in postane sočna – po potrebi prilijte vodo. Začinite.
Skuhajte testenine po navodilih na embalaži. Dobro odcedite, razdelite v sklede ali krožnike za testenine, po vrhu prelijte omako in naribajte nekaj veganskega sira.
(Foto: Pixabay)