0 0
Lečin kari

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 žlica Kokosovo olje
Čebula
1 žlica Ingver
2 čajni žlički Curry
1 čajna žlička Kumina
1/2 čajne žličke Kurkuma
1/4 čajne žličke Cimet
1 skodelica Rdeča leča
2 skodelici Zelenjavna juha
1 pločevinka Konzerviran paradižnik
1 pločevinka Kokosovo mleko
Sol in poper
Koriander
2 stroka Česen

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lečin kari

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 40 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte kokosovo olje. Dodajte sesekljano čebulo in jo dušite, dokler ne postane prosojna, približno 5 minut.
Dodajte sesekljan česen in ingver ter pražite še 1 minuto.

Dodajte kari v prahu, kumino, kurkumo in cimet. Med nenehnim mešanjem kuhajte še 1 minuto.

Dodajte oprano in odcejeno lečo, zelenjavno juho in na kocke narezan paradižnik. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in pustite vreti približno 20 minut oziroma dokler se leča ne skuha in omaka zgosti.

Dodajte kokosovo mleko in premešajte. Kuhajte še 5 minut, da se segreje.

Po okusu začinite s soljo in poprom. Postrezite z rižem ali s kruhom in okrasite s svežim koriandrom.
Uživajte v slastnem veganskem kariju iz leče!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Buda bovla
Naprej
Čičerikin kari
Nazaj
Buda bovla
Naprej
Čičerikin kari

Dodajte Komentar