Sestavine
-
1 skodelica Rdeča leča1 skodelica = 240 ml
-
1× Čebula
-
1/2 skodelice Peteršilj
-
1/4 skodelice Koriander
-
2 stroka Česen
-
1 čajna žlička Kumina
-
1/2 čajne žličke Pecilni prašek
-
1/2 čajne žličke Sol
-
1/4 čajne žličke Kajenski poper
-
1/4 skodelice Moka
-
Olje
Navodila
V lonec dajte lečo in jo prelijte z vodo. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in kuhajte, dokler se leča ne zmehča, približno 20-25 minut. Odvečno vodo odcedite.
Kuhano lečo, sesekljano čebulo, peteršilj, koriander, česen, kumino, pecilni prašek, sol in kajenski poper zmešajte v kuhinjskem robotu, da se zmes dobro poveže.
Mešanico prenesite v skledo in vanjo vmešajte moko, da se dobro združi.
V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Z žlicami zajemajte mešanico leče in jo oblikujte v majhne kroglice.
Na vročem olju cvrite falafle, dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi, približno 2-3 minute na vsaki strani.
Z režnato žlico prenesite falafle na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da odteče odvečno olje. Postrezite s humusom ali solato.
(Foto: pexels.com)