0 0
Lečin falafel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 skodelica Rdeča leča 1 skodelica = 240 ml
Čebula
1/2 skodelice Peteršilj
1/4 skodelice Koriander
2 stroka Česen
1 čajna žlička Kumina
1/2 čajne žličke Pecilni prašek
1/2 čajne žličke Sol
1/4 čajne žličke Kajenski poper
1/4 skodelice Moka
Olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lečin falafel

  • 40 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V lonec dajte lečo in jo prelijte z vodo. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in kuhajte, dokler se leča ne zmehča, približno 20-25 minut. Odvečno vodo odcedite.

Kuhano lečo, sesekljano čebulo, peteršilj, koriander, česen, kumino, pecilni prašek, sol in kajenski poper zmešajte v kuhinjskem robotu, da se zmes dobro poveže.

Mešanico prenesite v skledo in vanjo vmešajte moko, da se dobro združi.

V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Z žlicami zajemajte mešanico leče in jo oblikujte v majhne kroglice.

Na vročem olju cvrite falafle, dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi, približno 2-3 minute na vsaki strani.

Z režnato žlico prenesite falafle na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da odteče odvečno olje. Postrezite s humusom ali solato.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ocvrte kozice
Naprej
Bananine palačinke z ovsenimi kosmiči
Nazaj
Ocvrte kozice
Naprej
Bananine palačinke z ovsenimi kosmiči

Dodajte Komentar