Sestavine
-
100 g Rdeča leča
-
1 žlica Kari
-
15 g Ingver
-
140 g Gobe Portobello
-
15 ml Rižev kis
-
1/2 čajne žličke Čilijevi kosmiči
-
390 g Zelena leča
-
10 g Zelenjavna jušna kocka
-
50 g Kokosova krema
-
1 strok Česen
-
2 žlici Koriander
-
2× Čebula
-
500 ml Voda
Navodila
Zavrite 500 ml vode. Segrejte pečico na 200°C.
Rjavo čebulo olupite in na drobno narežite.
Kokosovo kremo prelijte z 200 ml prekuhane vode.
Na srednji temperaturi segrejte ponev s kapljico rastlinskega olja. Ko se segreje, dodajte polovico narezane čebule s ščepcem soli in kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča.
Medtem ko se čebula kuha, rdečo lečo v cedilu sperite pod hladno vodo.
V 300 ml prekuhane vode raztopite mešanico zelenjavne kocke.
Ko se čebula zmehča, ji dodajte kari v prahu in kuhajte 1 minuto. Dodajte oprano rdečo in zeleno lečo. Dodajte zelenjavno juho in razredčeno kokosovo kremo ter kuhajte 20 minut, dokler se vsa voda ne vpije, leča pa se ne zmehča in postane kašasta.
Medtem ko se leča kuha, narežite gobe portobello na koščke. Položite jih na pekač, obložen s peki papirjem in dodajte preostalo narezano čebulo, kapljico olivnega olja in ščepec soli.
Postavite v pečic0 za 10-15 minut ali dokler lepo ne zoglenijo.
Medtem grobo sesekljajte česen, ingver in koriander. Sesekljan česen in sesekljan ingver zmeljite v pestu in možnarju s ščepcem soli, da dobite gladko pasto, nato pa jo prenesite v skledo.
Pasti dodajte sesekljan koriander, rižev kis, čilijeve kosmiče, ščepec sladkorja in 3 žlice oljčnega olja ter premešajte – to je vaš koriandrov čatni.
Lečo servirajte v sklede, na vrhu pa dodajte hrustljave gobe in čebulo. Po vrhu prelijte koriandrov čatni. Uživajte!
(Foto: unsplash.com)