0 0
Leča s hrustljavimi gobami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
100 g Rdeča leča
1 žlica Kari
15 g Ingver
140 g Gobe Portobello
15 ml Rižev kis
1/2 čajne žličke Čilijevi kosmiči
390 g Zelena leča
10 g Zelenjavna jušna kocka
50 g Kokosova krema
1 strok Česen
2 žlici Koriander
Čebula
500 ml Voda

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Leča s hrustljavimi gobami

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • Vegansko
  • 45 minut
  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zavrite 500 ml vode. Segrejte pečico na 200°C.

Rjavo čebulo olupite in na drobno narežite.

Kokosovo kremo prelijte z 200 ml prekuhane vode.

Na srednji temperaturi segrejte ponev s kapljico rastlinskega olja. Ko se segreje, dodajte polovico narezane čebule s ščepcem soli in kuhajte 5 minut ali dokler se ne zmehča.

Medtem ko se čebula kuha, rdečo lečo v cedilu sperite pod hladno vodo.

V 300 ml prekuhane vode raztopite mešanico zelenjavne kocke.

Ko se čebula zmehča, ji dodajte kari v prahu in kuhajte 1 minuto. Dodajte oprano rdečo in zeleno lečo. Dodajte zelenjavno juho in razredčeno kokosovo kremo ter kuhajte 20 minut, dokler se vsa voda ne vpije, leča pa se ne zmehča in postane kašasta.

Medtem ko se leča kuha, narežite gobe portobello na koščke. Položite jih na pekač, obložen s peki papirjem in dodajte preostalo narezano čebulo, kapljico olivnega olja in ščepec soli.

Postavite v pečic0 za 10-15 minut ali dokler lepo ne zoglenijo.

Medtem grobo sesekljajte česen, ingver in koriander. Sesekljan česen in sesekljan ingver zmeljite v pestu in možnarju s ščepcem soli, da dobite gladko pasto, nato pa jo prenesite v skledo.

Pasti dodajte sesekljan koriander, rižev kis, čilijeve kosmiče, ščepec sladkorja in 3 žlice oljčnega olja ter premešajte – to je vaš koriandrov čatni.

Lečo servirajte v sklede, na vrhu pa dodajte hrustljave gobe in čebulo. Po vrhu prelijte koriandrov čatni. Uživajte!

(Foto: unsplash.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hrustljavi kruhovi prigrizki
Naprej
Veganske cimetove rolice
Nazaj
Hrustljavi kruhovi prigrizki
Naprej
Veganske cimetove rolice

Dodajte Komentar