0 0
Lazanjini zvitki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
testo za lazanje 1 paket
200 g sira
10 dag rezin pršuta ali mleto meso
2 dl paradižnikovega pireja domačega ali kupljenega
sol
poper
sladka paprika v prahu
bazilika
10 dag naribanega parmezana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lazanjini zvitki

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Lazanje kuhamo v slanem kropu 5 minut. Računamo, da na osebo pridejo cca. 3 kosi.

Poberemo iz vode, odcedimo in položimo na delovno površino. Lazanje namažemo s sirčkom in nanj položimo še rezino pršuta.

Zvijemo v roladice in prerežemo na pol. Skuhamo paradižnikovo omako po svojem najljubšem receptu (sama jo naredim podobno, kot za sarme ali nadevane paprike). V spasiran paradižnik dodam 1 dl vode, prevrem, dodam česen v prahu, sol, poper, sladko papriko, žličko sladkorja, baziliko ter žlico smetane za kuhanje.

 

Omako vlijemo v pekač in vanjo pokonci postavimo roladice. Potresemo s sirom in pečemo v pečici na 180 stopinjah 20 – 25 minut.

Roladice lahko pripravimo na klasičen način oz. neprerezane, kot kanelone. Pri vegetarijanski različici pršut izpustimo. Dobre pa so tudi v mesno – paradižnikovi omaki.

Koraki

1
Narejeno

Priprava in kuhanje

Lazanje kuhamo v slanem kropu 5 minut. Računamo, da na osebo pridejo cca. 3 kosi.

Poberemo iz vode, odcedimo in položimo na delovno površino.

Lazanje namažemo s sirčkom in nanj položimo še rezino pršuta.

Zvijemo v roladice in prerežemo na pol.

Skuhamo paradižnikovo omako po svojem najljubšem receptu (sama jo naredim podobno, kot za sarme ali nadevane paprike). V spasiran paradižnik dodam 1 dl vode, prevrem, dodam česen v prahu, sol, poper, sladko papriko, žličko sladkorja, baziliko ter žlico smetane za kuhanje).

2
Narejeno

Peka in nasveti

Omako vlijemo v pekač in vanjo pokonci postavimo roladice. Potresemo s sirom in pečemo v pečici na 180 stopinjah 20 - 25 minut.

Roladice lahko pripravimo na klasičen način oz. neprerezane, kot kanelone. Pri vegetarijanski različici pršut izpustimo. Dobre pa so tudi v mesno - paradižnikovi omaki.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Preprosti skutini njoki z gorgonzolo
Naprej
Poletna piščančja solata
Nazaj
Preprosti skutini njoki z gorgonzolo
Naprej
Poletna piščančja solata

Dodajte Komentar