0 0
Lazanja z vegansko rikoto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

600 g Marinara omaka
250 g Listi za lazanjo (testenine)
Maslena buča
2 žlici Kokosovo olje
Sol in poper
Čebula šalotka
1 žlica Olivno olje
400 g Šitake
4 stroki Česen
1 pest Žajbelj
Timijan
Veganska rikota
400 g Čvrsti tofu
3 žlice Prehranski kvas
1/2 čajne žličke Česen v prahu
1/2 čajne žličke Čebula v prahu
Sol in poper
1,5 žlice Olivno olje
10 listov Bazilika
Limona
2 žlici Veganski parmezan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lazanja z vegansko rikoto

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 1 ura 40 minut
  • Težko

Sestavine

  • Veganska rikota

Navodila

Deli

Rikota:

Tofu narežite na centimetrske koščke. Pokrijte ga z nekaj papirnatimi brisačami. Na tofu položite utež, da iztisnete odvečno vodo. Obtežen naj bo 30 minut.

Stisnjen tofu dajte v kuhinjski robot. Dodajte preostale sestavine in mešajte, dokler ne dobite kremaste teksture, podobne siru rikota. Poskusite in po potrebi dodajte več soli, limoninega soka oziroma prehranskega kvasa.

Lazanja:

Pečico segrejte na 200 °C. Obložite pekač s peki papirjem.

Bučo prerežite na pol, izluščite semena in obe polovici premažite z oljem. Bučo položite na pekač in pecite 40-45 minut, dokler meso buče ne postane mehko.

Temperaturo pečice znižajte na 180 °C.

Medtem ko se buče hladijo, pripravite mešanico gob in šalotke. V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte 1 žlico oljčnega olja. Dodajte sesekljan česen in kuhajte 30 sekund, dokler ne zadiši. Dodajte gobe, sesekljano šalotko in vejice timijana ter solite in poprajte po okusu. Kuhajte 10 minut, dokler ne porumenijo, vejice timijana pa zavrzite.

V isti ponvi na srednje močnem ognju segrejte 1/2 žlice oljčnega olja. Ko se olje segreje, dodajte 6 žajbljevih listov naenkrat in jih na vsaki strani pražite 5 sekund. Odcedite na papirnati brisači in ponovite s preostalimi listi.

Ko se maslena bučka ohladi, ji odstranite kožo. Meso buče dajte v skledo in dodajte kokosovo olje ter sol in poper po okusu. Z mešalnikom zmečkajte bučo, da dobite pire.

Sestavite lazanjo: Naoljite dno pekača. Na dno pekača vlijte približno 1 skodelico omake marinara. Na vrh položite 4 rezance za lazanjo, ki niso kuhani. Rezance premažite s kašo iz maslenih bučk, dodajte mešanico gob in čebule, razporedite nekaj hrustljavih žajbljevih listov, dodajte plast rikote iz tofuja in jo razporedite ter nazadnje prelijte s plastjo omake marinara. Ponovite plasti in končajte z omako marinara.

Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in pecite 20 minut. Ponev odkrijte in po želji dodajte še 2 žlici veganskega parmezana. Pecite nepokrito še dodatnih 20 minut.

Na vrhu dodajte liste sveže bazilike ali peteršilja.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Tempeh
Naprej
Veganska rikota
Nazaj
Tempeh
Naprej
Veganska rikota

Dodajte Komentar