Sestavine
-
3 x Jajčevec
-
2 žlici Olivno olje
-
3 stroki Česen
-
700 ml Paradižnikov pire
-
1/2 žlice Origano
-
1 žlica Sladkor
-
1 žlica Vinski kis
-
1 šopek Sveža bazilika - listi
-
100 g Parmezan
-
125 g Mocarela sir
-
200 g Listi za lazanjo (testenine)
-
5 žlic Drobtine
Navodila
Segrejte žar. Rezine jajčevcev razporedite na pekač, jih premažite z oljem in dobro začinite. Vsako stran pecite 3 minute
V ponvi segrejte olje. Česen pražite 1 minuto, nato vlijte paradižnik. 10 minut kuhajte skupaj z origanom, sladkorjem in kisom, nato začinite in vmešajte baziliko.
Položite liste lazanje v pekač. Na dno posode nanesite nekaj žlic paradižnikove omake, nato pa plast jajčevcev. Razporedite nekaj parmezana in mocarele, nato pa prekrijte s plastjo lazanje. Ponovite in na koncu posujte parmezan in mocarelo ter potresite z drobtinami.
Segrejte pečico na 200 °C in lazanjo pecite 25-30 minut, da se zlato zapeče in naredi mehurčke.