Sestavine
-
250 g Špinača
-
2 žlici Metasesekljana
-
2 žlici Koper
-
2× Čebula
-
2 stroka Česen
-
180 g Sir feta
-
3× Listi za lazanjo (testenine)
-
1 žlica Olivno olje
-
2/3 skodelice Paradižnikova pasta
-
Limona
Navodila
Špinačo zmešajte z meto, koprom, čebulo in česnom. Prihranite 1/3 fete. Preostalo pa feto dodajte špinači. Začinite s soljo in poprom. Premešajte, da se vse skupaj poveže.
Vsak list testenin prerežite na tretjine. Položite jih v ognjevarno skledo in pokapajte z oljem. Prelijte z dovolj vrele vode, da so testenine pokrite. Pustite stati 2 minuti, da se zmehčajo. Odcedite. Testenine prenesite na desko in jih razporedite v enem sloju. Vsak kos testenin prerežite na pol.
Namastite skodelice, primerne za mikrovalovno pečico in vanje razdelite 1/4 paradižnikove mezge. Na vsako skodelico položite po 1 kos testenin. Na testenine naložite 1/3 preostale mezge in dodajte 1/2 špinačne mešanice. Ponovite z drugo plastjo testenin, polovico preostale mezge in preostalo špinačno mešanico. Vrh prelijte s preostalo mezgo in potresite s prihranjeno feto.
V mikrovalovni pečici segrevajte 3 minute na visoki temperaturi. Počakajte 1 minuto. Postrezite z limoninimi rezinami in dodatnimi vejicami kopra.
(Foto: pexels.com)