0 0
Lazanja v skodelici

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 g Špinača
2 žlici Meta sesekljana
2 žlici Koper
Čebula
2 stroka Česen
180 g Sir feta
Listi za lazanjo (testenine)
1 žlica Olivno olje
2/3 skodelice Paradižnikova pasta
Limona

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lazanja v skodelici

Vegetarijansko

  • 20 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Špinačo zmešajte z meto, koprom, čebulo in česnom. Prihranite 1/3 fete. Preostalo pa feto dodajte špinači. Začinite s soljo in poprom. Premešajte, da se vse skupaj poveže.

Vsak list testenin prerežite na tretjine. Položite jih v ognjevarno skledo in pokapajte z oljem. Prelijte z dovolj vrele vode, da so testenine pokrite. Pustite stati 2 minuti, da se zmehčajo. Odcedite. Testenine prenesite na desko in jih razporedite v enem sloju. Vsak kos testenin prerežite na pol.

Namastite skodelice, primerne za mikrovalovno pečico in vanje razdelite 1/4 paradižnikove mezge. Na vsako skodelico položite po 1 kos testenin. Na testenine naložite 1/3 preostale mezge in dodajte 1/2 špinačne mešanice. Ponovite z drugo plastjo testenin, polovico preostale mezge in preostalo špinačno mešanico. Vrh prelijte s preostalo mezgo in potresite s prihranjeno feto.

V mikrovalovni pečici segrevajte 3 minute na visoki temperaturi. Počakajte 1 minuto. Postrezite z limoninimi rezinami in dodatnimi vejicami kopra.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Turška pita
Naprej
Čebulni pire s slanino in lososovim filejem
Nazaj
Turška pita
Naprej
Čebulni pire s slanino in lososovim filejem

Dodajte Komentar