Sestavine
-
4× Jajčevec
-
2 žlici Olivno olje
-
1× Čebula
-
3 stroki Česen
-
1 kg Jagnjetinamleto meso
-
2 žlici Garam masala
-
1/2 žličke Cimet
-
400 g Konzerviran paradižnik
-
50 g Maslo
-
40 g Moka
-
500 ml Mleko
-
1 žlička Kurkuma
-
160 g Čedar
-
Koriander
Navodila
Jajčevce popršite z oljčnim oljem. Segrejte ponev na srednje visoki temperaturi. Jajčevce pecite 3 minute na vsaki strani ali dokler ne postanejo zlati. Prenesite jih na velik krožnik ali pladenj.
V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte česen in čebulo. Solite in kuhajte 5 minut oziroma dokler se čebula ne zmehča. Dodajte mleto meso, garam masalo in cimet. Kuhajte 8 minut. Dodajte paradižnik. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko in kuhajte 30 minut ter z leseno žlico razbijte paradižnik.
Medtem v ponvi na srednji temperaturi raztopite maslo, da se speni. Dodajte moko in jo med mešanjem kuhajte 2 minuti. Postopoma vmešajte mleko. Na srednji temperaturi mešajte 3 minute ali dokler se ne zgosti. Odstranite z ognja. Začinite s soljo in vmešajte kurkumo.
Pečico segrejte na 180 °C. Na dno pekača položite tretjino jajčevcev, ki se rahlo prekrivajo. Na jajčevce razporedite polovico mešanice mlete mase. Na meso položite še tretjino jajčevcev. Premažite s preostalo mešanico moke in prekrijte z zadnjim slojem jajčevcev. Jajčevce prelijte z belo omako in zgladite površino. Potresite s sirom. Pecite 45 minut ali dokler ne postanejo zlati. Potresite s koriandrom in postrezite.
(Foto: unsplash.com)