0 0
Kvinojina solata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 dl kvinoje približno 160 g
4 dl vode
1 manjša rjava čebula
1 manjša rdeča čebula
1 strok česna
1 bučka
1 manjša sveža zelena ali rdeča paprika
1 srednje velik paradižnik
sol
sveže mleti črni poper
ZA SOLATNI PRELIV
1 limona neškropljena
1 jušna žlica medu
1 jušna žlica dijonske gorčice
2 vejici timijana ali kavna žlička posušenega
olivno olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kvinojina solata

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

okusna in lahka solata.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in kuhanje

Kvinojo damo v gosto cedilo in jo temeljito speremo z vročo vodo. Dobro jo odcedimo. Rjavo čebulo drobno sesekljamo in jo na malo olivnega olja pražimo, dokler ne ovene. Dodamo ji na lističe narezan strok česna, premešamo in pražimo toliko, da česen zadiši. Dodamo odcejeno kvinojo, premešamo in pražimo, dokler ne začne kvinoja spreminjati barve. Temperaturo zvišamo, prilijemo vodo ter solimo in popramo. Zavremo ter temperaturo znižamo, da vsebina komaj vre. Pokrito kuhamo in občasno premešamo, dokler ne začne zmanjkovati tekočine. Ko je kvinoja kuhana, jo preložimo na pladenj ali kakšno večjo površino, da se nekoliko ohladi.

Medtem ko se kvinoja hladi, narežemo preostalo zelenjavo. Rdečo čebulo narežemo na večje kose, papriko na kockice, bučko narežemo po dolgem na četrtine in potem še na manjše kose, paradižnik narežemo na manjše kose. V veliki skledi pomešamo nekoliko ohlajeno kvinojo in narezano zelenjavo.

V posebni skledi pripravimo solatni preliv: limono temeljito operemo in naribamo lupinico ter stisnemo limonin sok. Pomešamo limonin sok, lupinico, med, dijonsko gorčico ter osmukane lističe timijana. Vse hitro zmešamo z metlico in počasi med mešanjem dodajamo olivno olje, da dobimo lepo emulzijo. S tako pripravljenim prelivom prelijemo solato, premešamo in pustimo na hladnem vsaj pol ure. Ponudimo kot samostojen lahek obrok, kot solato ali kot prilogo k pečenem mesu ali ribi.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Solata iz čičerike in leče
Naprej
Francoska solata
Nazaj
Solata iz čičerike in leče
Naprej
Francoska solata

Dodajte Komentar