0 0
Kvašeno testo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

210 g Polnozrnata moka
360 ml Mlačna voda
150 g Moka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kvašeno testo

LASTNOSTI:
  • Vegansko

Droži so divji kvas, s katerimi pripravljamo kvašeno testo.

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Prvi dan v srednje velikem steklenem kozarcu, ki ga je mogoče zapreti, zmešajte 60 g polnozrnate moke in 60 g vode. Na kozarec ohlapno namestite pokrov, da je pokrit, vendar ga ne zaprite preveč tesno.

Postavite na toplo mesto brez prepiha za 2 dni ali dokler se zmes ne začne mehurčkati in ima rahlo kiselkast vonj.

Tretji dan prenesite zmes v čisto posodo. V čist kozarec dajte 60 g zmesi. Zmesi v kozarcu dodajte 30 g navadne moke, 30 g polnozrnate moke in 60 g vode ter z majhno žlico mešajte, dokler se dobro ne povežejo. Pokrijte kozarec in ga postavite na stran za 24 ur, preostali kvas v skledi pa zavrzite. To imenujemo “hranjenje” kvasa. Ponovite še dvakrat, med vsakim hranjenjem očistite skledo in kozarec, po vsakem hranjenju pa ga postavite na stran za 24 ur.

Šesti dan še dvakrat ponovite hranjenje s preostalo navadno moko, polnozrnato moko in vodo, po vsakem hranjenju pustite 12 ur na stran.

Sedmi dan mora biti kvas pripravljen za uporabo.

(Foto: unsplash.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Malinova penina
Naprej
pršutov zavitek
Nazaj
Malinova penina
Naprej
pršutov zavitek

Dodajte Komentar