Sestavine
-
100 g Moka polnozrnata
-
1 žlička Javorjev sirup
-
75 g Kvas
-
Semena sezam
Navodila
V veliki skledi zmešajte moko in javorjev sirup, nato vmešajte kvas, dodajte žličko vode in zmešajte.
Testo zavijte v vlažno brisačo in pustite počivati 20 minut.
Pečico segrejte na 200 ºC. Velik pekač obložite s papirjem, odpornim na maščobo.
Testo razdelite na dva dela. Testo razvaljajte čim bolj na tanko, približno 2 mm debelo. Testo lahko razrežete na oblike ali pa ga pustite celega.
Testo položite na obložen pladenj in ga nežno premažite ali popršite z malo vode. Potresite z malo morske soli in s sezamom, koromačem ali kumino, po želji tudi z mešanico. Ponovite z drugo polovico testa.
Krekerje pecite 5 minut, nato jih obrnite in pecite še 8 do 10 minut oziroma dokler ne postanejo hrustljavi in rjavi po vsej površini. Postrezite s sirom ali sadjem.
(Foto: pexels.com)