Sestavine
-
4 žlice Olivno olje
-
1 skodelica Kuskus
-
1× Jušna kocka
-
180 ml Vrela voda
-
2× Čebula
-
1 žlica Paradižnikova pasta
-
2× Paradižnik
-
1 žlica Sladkor
-
Peteršilj
-
Sol in poper
Navodila
Zmešajte kuskus, jušno osnovo v prahu in vodo. Pokrijte ga s folijo za živila in ga za 10 minut postavite na stran.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici olivnega olja.
Dodajte čebulo in jo pražite, dokler ne postane prozorna in mehka, vendar ne porumenela – približno 3 do 5 minut.
Dodajte paradižnikovo pasto in sladkor ter mešajte 1 minuto. Dodajte na kocke narezan paradižnik, sol in črni poper ter kuhajte 3 minute.
Združite paradižnikovo zmes in kuskus ter dobro premešajte. Ponev obrišite, nato pa na srednji temperaturi segrejte preostali 2 žlici olivnega olja.
Dodajte mešanico kuskusa in jo s hrbtno stranjo žlice trdno in enakomerno potisnite v ponev. Čim bolj jo boste vtisnili, tem bolje bo držala skupaj.
Pokrijte in pustite stati 10 minut.
Odstavite z ognja, z nožem rahlo sprostite robove, na vrh položite krožnik, nato pa hitro obrnite, da se kuskusova palačinka s hrustljavo stranjo navzgor obrne na krožnik. Po želji jo obložite z zelenjavo.
Postrezite toplo, dokler je lepo hrustljava!
(Foto: pexels.com)