0 0
Kuskusova palačinka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 žlice Olivno olje
1 skodelica Kuskus
Jušna kocka
180 ml Vrela voda
Čebula
1 žlica Paradižnikova pasta
Paradižnik
1 žlica Sladkor
Peteršilj
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuskusova palačinka

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Zmešajte kuskus, jušno osnovo v prahu in vodo. Pokrijte ga s folijo za živila in ga za 10 minut postavite na stran.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici olivnega olja.

Dodajte čebulo in jo pražite, dokler ne postane prozorna in mehka, vendar ne porumenela – približno 3 do 5 minut.

Dodajte paradižnikovo pasto in sladkor ter mešajte 1 minuto. Dodajte na kocke narezan paradižnik, sol in črni poper ter kuhajte 3 minute.

Združite paradižnikovo zmes in kuskus ter dobro premešajte. Ponev obrišite, nato pa na srednji temperaturi segrejte preostali 2 žlici olivnega olja.

Dodajte mešanico kuskusa in jo s hrbtno stranjo žlice trdno in enakomerno potisnite v ponev. Čim bolj jo boste vtisnili, tem bolje bo držala skupaj.
Pokrijte in pustite stati 10 minut.

Odstavite z ognja, z nožem rahlo sprostite robove, na vrh položite krožnik, nato pa hitro obrnite, da se kuskusova palačinka s hrustljavo stranjo navzgor obrne na krožnik. Po želji jo obložite z zelenjavo.

Postrezite toplo, dokler je lepo hrustljava!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Krompirjeva hrustljava pica
Naprej
Pekanovi mafini
Nazaj
Krompirjeva hrustljava pica
Naprej
Pekanovi mafini

Dodajte Komentar