Sestavine
-
1 cm Kurkumina koreninanaribana
-
1 cm Ingvernariban
-
1 žlica Med
-
1 skodelica Mandljevo mleko
-
1 ščepec Kurkuma
-
1 ščepec Cimet
Navodila
V skledi zmešajte korenino kurkume, korenino ingverja in med, pri čemer kurkumo in ingver čim bolj zdrobite.
Mandljevo mleko segrejte v posodi na srednje nizki temperaturi. Ko se na robovih začnejo delati majhni mehurčki, zmanjšajte temperaturo na nizko. Mešanici kurkume dodajte približno 2 žlici mleka, da se mešanica zmehča in da se med stopi v pasti podobno zmes.
Kurkumo vmešajte v mleko v ponvi; temperaturo povišajte na srednje nizko in med nenehnim mešanjem kuhajte, dokler se popolnoma ne združi. Mešajte s potopnim mešalnikom, da dobite gladko teksturo.
Kurkumino mleko prelijte v skodelico ter ga posujte z mleto kurkumo in cimetom.
(Foto: pexels.com)