Sestavine
-
1 žlica Maslo
-
1 x Čebula
-
1 žlica Olivno olje
-
0.5 kg Kumare
-
1 x Strok - česen
-
1 dl Kisla smetana
-
1 dl Zelenjavna omaka
-
Poper - mletipo okusu
-
Solpo okusu
-
Koperpo okusu
Navodila
Olupite kumare, prerežite jih podolžno na pol in odstranite semena. Naribajte kumare ali jih na tanko narežite na rezine. Olupite in nasekljajte čebulo in česen.
Segrejte olje in maslo v globlji ponvi, nato pa na maščobi prepražite čebulo.
Ko bo čebula zlato rjavo obarvana dodajte česen in ko česen v trenutku zadiši, takoj dodajte še kumare. Pražite 2 minuti, nato zalijte z osnovo oziroma z vodo. Kuhajte 10 minut.
Na koncu omaki vmešajte kislo smetano, solite in popoprajte ter kuhajte še minuto. Pripravljeno jed postrezite s pire krompirjem.
Opomba: Z nasekljanim koprcem okrasite jed, lahko pa tudi z na trakce narezanimi lupinami kumar, ki jih prihranite.